Studio Jackaroo

Glas

Sinds april 2006 beoefend Jacky Geurts het “lampworking” of ook wel “flameworking”, een techniek die haar vanaf het eerst moment gegrepen heeft en niet meer heeft losgelaten. Werken met glas biedt haar een constante uitdaging ieder nieuw stuk is een leerproces, een zoektocht naar de grenzen van het materiaal, de brander en Jacky’s kunnen. Ieder stuk is met liefde en zorg ontworpen en uitgevoerd.

Lampwork is een techniek waarbij met behulp van een brander glas bewerkt wordt. Door het smelten en verwerken van glas ontstaat er spanning in het glas. Deze spanning ziet men niet maar kan er voor zorgen dat het glas spontaan barst. De spanning kan geheel of gedeeltelijk worden weggenomen door het glas volgens een schema langzaam te laten afkoelen, dit gebeurd in een speciale glasoven.
Studio Jackaroo beschikt over de benodigde faciliteiten om het verwerkte glas te kunnen ontspannen. Alle werken vervaardigd in Studio Jackaroo zijn ontspannen waardoor de kans op spontane breuk verminderd wordt. Natuurlijk is en blijf glas breekbaar maar het tere, het fragiele is juist de charme van het materiaal.

Andere materialen

Ook de combinatie van glas met andere materialen en technieken is voor Jacky een uitdaging, laat u verrassen door de gewaagde combinaties van verschillende materialen en technieken waarmee Jacky haar ideeën tot uitdrukking brengt.

2 Dimensionaal

De techniek die Jacky Geurts voornamelijk gebruikt in haar 2 dimensionaal werk heet mono type of monoprint. Het is een eenmalige druktechniek, waarbij gebruik wordt gemaakt van een aantal glasplaten met daarop uitgerolde inkt, iedere afdruk is uniek. Als afstudeer project tijdens haar studie heeft ze deze techniek verder ontwikkeld, om meer controle te krijgen over  het eindresultaat.