Studio Jackaroo

Galgo-2017-auctionDit keer een ander soort bericht dan u van ons gewend bent en tegelijkertijd een kans voor u om een kunstwerk van Jacky Geurts tegen gereduceert tarief  te kopen waarbij u dan ook nog stichting Greyhounds in Nood helpt. Nadere uitleg is hier wel op zijn plaats dus neemt u even de tijd het bericht te lezen.

Mischien heeft u het gehoord of gelezen op social media. Spanje is het enige land in Europa waar het nog toegestaan is, om met windhonden te jagen op hazen. Dat wordt daar net als stierenvechten als sport en traditie gezien. De manier waarop dit gebeurd is zeer dier onvriendelijk, en dat is zacht uitgedrukt.
Ieder jaar 1 februari is het einde van het jachtseizoen. De jagers dumpen dan masaal hun mishandelde, gewonde en vermagerde honden. Soms als de honden geluk hebben worden ze door hun baas afgegeven bij een hondenshelter. Maar veel vaker worden honden afgegeven bij bij dodings stations, uit de auto gezet, gewond achtergelaten, in putten gegooid of opgehangen aan een boom.
Het is een verschrikkelijke traditie, waar door actie groepen al jaren hard aan gewerkt wordt om deze te doorbreken. Te proberen vanuit de regering een verbod te krijgen op de jacht met windhonden. Dit is een lang proces, mensen in Spanje moeten bewust worden dat de honden geen middel zijn maar levende wezens met een hart en gevoel. Heel belangrijk ook is dat mensen over de hele wereld weten van deze verschrikkelijke traditie en in actie komen, zodat er druk ontstaat via de politiek. Jacky Geurts is een van de mensen die inmiddels al vele jaren spaanse windhonden in haar huis opvangt. Zij weet wat de gevolgen zijn, wat de mishandeling die de honden door moeten maken om te presteren tijdens training, de jacht en aan het einde van het seizoen met deze honden doet.

Vele vrijwilligersn werken in de hondenshelters  in Spanje hard om zoveel mogelijk honden op te vangen te verzorgen en te herplaatsen bij mensen met een warm hart voor deze dieren. Kosten van opvang en dierenarts zijn hoog.  Er is geld nodig, veel geld.

Stichting Greyhounds in Nood  is een Nederlandse stichting die helpt bij opvang en het herplaatsing van windhonden uit oa Spanje naar een veilig thuis.

Jacky Geurts wil graag meer doen om te helpen, daarom heeft zij het kunstwerk op bijgaande foto vervaardigd, en wordt dit geveild voor Stichting Greyhounds in Nood.
Het is een glazen silhouette  van een galgo ( een spaanse Greyhound ) uitkijkend over de eeuwige velden. Het werk zit in een verdiepte lijst van 32×32 cm. De normale prijsklasse van een soortglijk werk is rond de €400,-

U vind de veiling op het instagram account van Jacky Geurts  https://www.instagram.com/geurtsjacky/
De veiling via instagram sluit maandag 13 maart om 20.00 uur. We hopen natuurlijk dat het kunstwerk zijn waarde op gaat brengen. zodat er een mooi bedrag overgemaakt kan worden naar Stichting Greyhounds in nood. Blijft het bedrag dat geboden wordt onder het reserverings bedrag van €50,- wordt het werk niet verkocht via de veiling. maar blijft het wel te koop voor Stichting Greyhounds in Nood.
u kunt er ook voor kiezen niet te bieden maar direct het kunstwerk te kopen doet u dit voor 13 maart kan dit nog voor gereduceerd tarief van €300,-  voor u een mooie kans om tegen gereduceerd tarief een kunstwerk van Jacky Geurts in huis te halen.

Heeft u nog vragen over het werk of de veiling neem dan gerust contact op.

Rubrieken: News

Geen reacties mogelijk.