Studio Jackaroo

CURSUS PROGRAMMA.

Op deze pagina vindt u de workshops die op dit moment door Jacky Geurts gegeven worden. In de toekomst zullen er nieuwe workshops bijkomen en zult u de beschrijving daarvan hier onder terugvinden. Doormiddel van de nieuwsbrief kunt u op de hoogte blijven van geplande workshops, maar u kunt natuurlijk ook afentoe de website bezoeken en de workshop agenda in de gaten houden. Als er workshops gepland worden zullen ze daar worden aangekondigd. Ook kunt u als u met 4 enthousiaste cursisten bent contact opnemen om een workshop te plannen.

Jacky Geurts op locatie? Beschikt u over een ruimte met meerdere branders, en afzuiging kunt u Jacky inhuren om op locatie les te geven. Wilt u meer informatie neemt u dan contact met ons op.

 

NO TRICKS BORO TECHNIC sculptuur, sieraden of waar je fantasie je heen brengt.

Jacky Geurts glass lace faceDe mogelijkheden om mooie dingen te maken met glas zijn eindeloos, er zijn zoveel technieken zoveel mogelijkheden. Met de juiste technieken , goede moed een beetje lef en inspiratie kan iedereen prachtige werken maken.
Jacky Geurts neem jullie een klein stukje mee in de enorme wereld van boro.
De mogelijkheden die eenvoudige technieken met transparant op een kleine brander je bieden.
Maar ook daag ze je uit om verder te gaan, buiten de lijntjes te denken, niet alleen tijdens de workshop maar ook in de toekomst je eigen ik aan je werk toe te voegen. Geen truckjes, waarbij iedereen hetzelfde leert maken, maar technieken die over de hele wereld gebruikt worden en voor iedereen die er mee werkt met tijd en oefening andere mogelijkheden en andere resultaten geeft.
( bijvoorbeeld: Robert Mickelson, Micah Evans , Ronin Dagan, en duo Anne Jeitz en Alain Caliste, zoek ze maar eens op) sculptuur werk, sieraden het kan allemaal met deze technieken.
Het ochtend programma bestaat uit oefeningen waarbij feeling krijgen met boro, en technieken leren op de voorgrond staan. Je leert de eigenschappen van boro waarderen om deze in de toekomst te gaan gebruiken. In de middag ga je onder begeleiding werken aan een eenvoudig eigen ontwerp, waar je naar aanleiding van de voorbeelden en eigen inspiratie thuis over nagedacht hebt. Laat je inspireren door de wereld om je heen en neem die inspiratie mee naar de workshop dan maken we er samen wat moois van. Wat er na deze dag dan ook op tafel staat aan resultaten, je gaat naar huis met een aantal technieken om je verder te ontwikkelen de sky is the limit.

Jacky geurts glasworkshop no tricks boro technicks DPP_0006 DPP_0005 DPP_0004 DPP_0009 jacky geurts glasworkshop no tricks boro technics

 

 

Bovenstaand zie u een aantal voorbeelden van oefeningen die tijdens de workshop aan bod kunnen komen.
Er wordt gewerkt met transparant borocilicaatglas op een kleine zuurstof brander.
Cursus niveau: gevorderd

voor meer informatie neem contact op met studio jackaroo of kijk in de workshop agenda

 

 

EEN VURIG AVONTUURTJE MET LADY’S TORSO’S

 jackygeurtsglas1Een cursus voor de gevorderde kralenmaker. De titel verraad het al een dag vol  vuur, glas en torso’s een workshop die volledig gewijd is aan het maken van vrouwelijk schoon in verschillende vormen en maten. Door Jacky’s opleiding als leraar in de creatieve vakken, heeft zij geleerd anders naar mensen te kijken, zeg maar “het kunstenaars oog”.  In deze workshop leer je niet alleen het technische kunst stukje hoe “maak je een vrouwelijke torso op mandrel”, maar ook hoe kijk je naar een menselijk lichaam om er een vertaling van te maken in glas. Zodat je in de toekomst met de kennis die je op deze workshop kunt leren,  zelf aan de slag kunt en je eigen draai kunt geven een je zelf gemaakte  torso. Er wordt gewerkt met zachtglas, 104 coe

Vast programma:
-Even opfrissen korte veiligheid  instructie (niemand de deur uit zonder uitleg al is het maar voor mijn   eigen gemoedsrust)
– Uitleg anatomie voor de kunstenaar (dit om duidelijk te maken hoe een lichaam in elkaar zit, dit maakt het een stuk makkelijker om een lichaam met goede verhoudingen te maken)
-En dan…. achter de brander met demo’s  en zelf aan het werk.
– sculptuur torso eenvoudig
– sculptuur torso met schwung
– sculptuur torso met gat horizontaal (handig voor bv spang)

Variabel programma:
Wat kan er nog meer aan de orde komen: Torso op een kraal , flower power torso, torso met vleugels,  zwangere torso. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de vraag van de cursisten en hoe snel men dingen oppakt.

Cursus niveau:  Gevorderd, een vereiste om mee te kunnen doen, basis kennis glaskralen maken, weten hoe glas zich gedraagt in de vlam, instelling van de brander, dikke stringer trekken, dots plaatsen.

aantal cursisten: 4

voor meer informatie neem contact op met Studio Jackaroo of kijk in de workshop agenda