Memory keepsake

De laatste tijd zijn er bij studio Jackaroo een aantal opdrachten vervaardigd waarbij crematie as werd verwerkt in glas.

Memorie Keepsake is de naam die deze werken gekregen hebben, gecreëerd om herinneringen warm te houden en te koesteren.

Moeilijke opdrachten, soms ook emotioneel, maar vooral ook heel dankbaar om deze Keepsakes te mogen creëren voor de nabestaanden.

BLOEM KEEPSAKE

De bloem keepsake krijgt vorm door een krans met gekleurde bloemblaadjes en een krans bloemblaadjes gevormd met crematie as.  Maar kan ook gecreëerd worden zonder crematie as maar met een kleine ruimte om te vullen met iets dierbaars.

De Keepsake is bewust klein van formaat. Dit niet alleen omdat het formaat afhankelijk is van de gebruikte techniek en het soort glas, maar ook omdat dit kleine formaat subtiel aanwezig kan zijn in uw woonruimte. Ook geeft het de nabestaanden de mogelijkheid de Keepsake bij zich te dragen of zo af en toe in de hand pakken om het even te koesteren, om het daarna weer terug te hangen of leggen bij bijvoorbeeld een foto. De keepsake heeft een gladde vorm die fijn aanvoelt in de hand.

Een Keepsake kan zowel hol als massief zijn en wordt gecreëerd in overleg met, en naar wens van de opdrachtgever. Waarbij  rekening gehouden wordt met de technische mogelijkheden van het verwerken van glas aan de brander. Natuurlijk wordt de ingesloten crematie as of andere herinnering met respect behandeld.

KIEZEL KEEPSAKE 

Een zichtbare of onzichtbare kleine ruimte in de Kiezel Keepsake geeft ruimte om iets dierbaars in te bewaren. Deze wordt afgesloten met een glazen stop. De stop wordt glad geslepen zodat de kiezel keepsake fijn aanvoelt. Eventueel toevoegen van goud poeder tijdens het sluiten van de keepsake vormt een gouden cirkel van oneindigheid.

HANDURN,SIERADEN NAAR WENS GEMAAKTE KEEPSAKES  

Met toestemming van de nabestaanden laat ik u een aantal voorbeelden zien. Dank hiervoor.

Studio Jackaroo is een samenwerking aangegaan met houtdraaier Peter Peer. Op aanvraag zijn op maat gemaakte houten doosjes verkrijgbaar waarin uw Memory keepsake veilig opgeborgen kan worden.

Voor meer informatie of een afspraak neemt u vooral contact op via het contact formulier op de website.

13 augustus, 2020