Workshops

Voorlopig bied Studio Jackaroo alleen prive workshops aan. Dit betekend dat u alleen les heeft, en daarom ook meer aandacht en begeleiding krijgt.

Het cursusgeld is afhankelijk van het soort workshop.

Jacky Geurts op locatie? Beschikt u over een ruimte met meerdere branders, en afzuiging kunt u Jacky inhuren om op locatie les te geven. Wenst u meer informatie of wilt u een afspraak maken neemt u dan contact met ons op.

Wilt u op de hoogte blijven meld u zich dan aan voor de nieuwsbrief.

WORKSHOP PROGRAMMA

Hiieronder vindt u de workshops die op dit moment door Jacky Geurts gegeven worden. In de toekomst zullen er nieuwe workshops bijkomen en zult u de beschrijving daarvan hier onder terugvinden. U kunt als u met 3 enthousiaste cursisten bent contact opnemen om een workshop te plannen.

NO TRICKS BORO TECHNICS sculptuur, sieraden of waar je fantasie je heen brengt.

De mogelijkheden om mooie dingen te maken met glas zijn eindeloos, er zijn zoveel technieken en zoveel mogelijkheden. Met de juiste technieken, goede moed een beetje lef en inspiratie kan iedereen prachtige werken maken.
Jacky Geurts neem jullie een klein stukje mee in de enorme wereld van borosilicaatglas.
De mogelijkheden die eenvoudige technieken met transparant op een kleine brander je bieden.
Maar ook daag ze je uit om verder te gaan, buiten de lijntjes te denken, niet alleen tijdens de workshop maar ook in de toekomst je eigen ik aan je werk toe te voegen. Geen truckjes, waarbij iedereen hetzelfde leert maken, maar technieken die over de hele wereld gebruikt worden. Die voor iedereen die er mee werkt met tijd en oefening andere mogelijkheden biedt en andere resultaten geeft.
( bijvoorbeeld: Robert Mickelson, Micah Evans , Ronin Dagan, en duo Anne Jeitz en Alain Caliste, zoek ze maar eens op) sculptuur werk, sieraden het kan allemaal met deze technieken.
Het ochtend programma bestaat uit oefeningen, waarbij feeling krijgen met borosilicaatglas, en technieken leren op de voorgrond staan. Je leert de eigenschappen van borosilicaatglas waarderen, om deze in de toekomst te gaan gebruiken. In de middag ga je onder begeleiding, werken aan een eenvoudig eigen ontwerp. Waar je naar aanleiding van de voorbeelden en eigen inspiratie thuis over nagedacht hebt. Laat je inspireren door de wereld om je heen, en neem die inspiratie mee naar de workshop. Dan maken we er samen wat moois van. Wat er aan het einde van deze dag dan ook op tafel staat,  je gaat naar huis met een aantal technieken om je verder te ontwikkelen. De sky is the limit.

Bovenstaand zie u een aantal voorbeelden van oefeningen die tijdens de workshop aan bod kunnen komen.
Er wordt gewerkt met transparant borosilicaatglas op een kleine zuurstof brander.
Cursus niveau: gevorderd, een vereiste om mee te kunnen doen, basis kennis glas aan de brander, instelling van de brander.

voor meer informatie neem contact op met Studio Jackaroo

EEN VURIG AVONTUURTJE MET LADY’S TORSO

 Een cursus voor de gevorderde kralenmaker. De titel verraad het al een dag vol  vuur, glas en torso’s een workshop die volledig gewijd is aan het maken van het vrouwelijk schoon in verschillende vormen en maten. Door Jacky’s opleiding als leraar in de creatieve vakken, heeft zij geleerd anders naar mensen te kijken, zeg maar “het kunstenaars oog”.  In deze workshop leer je niet alleen het technische kunst stukje hoe “maak je een vrouwelijke torso op mandrel”, maar ook hoe kijk je naar een menselijk lichaam om er een vertaling van te maken in glas. Zodat je in de toekomst met de kennis die je tijdens deze workshop kunt leren,  zelf aan de slag kunt, en je eigen draai kunt geven aan een zelf gemaakte  torso. Er wordt gewerkt met zachtglas, 104 coe

Vast programma:
– Uitleg anatomie voor de kunstenaar (dit om duidelijk te maken hoe een lichaam in elkaar zit, dit maakt het een stuk makkelijker om een lichaam met goede verhoudingen te maken)
-En dan…. achter de brander met demo’s  en zelf aan het werk.
– sculptuur torso eenvoudig
– sculptuur torso met schwung
– sculptuur torso met gat horizontaal (handig voor bv spang)

Variabel programma:
Wat kan er nog meer aan de orde komen: Torso op een kraal , flower power torso, torso met vleugels,  zwangere torso. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de vraag van de cursisten en hoe snel men dingen oppakt.

Cursus niveau:  Gevorderd, een vereiste om mee te kunnen doen, basis kennis glaskralen maken, weten hoe glas zich gedraagt in de vlam, instelling van de brander, dikke stringer trekken, dots plaatsen.

voor meer informatie neem contact op met Studio Jackaroo

15 november, 2012