Sculpturen

ER WAS EENS….

Ik weet niet meer wie het geschreven heeft, en heb het boek ook nooit meer kunnen vinden. maar dit sprookje is mij sinds mijn kindertijd altijd bijgebleven is.

De Geliefden,

Ergens in een onherbergzaam gebied stond een kleine huisje. Daar woonden een man en een vrouw. Ze leefden van wat het land hen te bieden had. De omgeving ruw maar prachtig. Het leven was eenvoudig maar fijn en ze hielden zielsveel van elkaar. Het geluk lachte hen toe. Overdag werkten ze hard samen en in de avond praten ze over hun toekomst die alleen maar beter en nog mooier zou kunnen worden.
Dan komt er oorlog en de man wordt opgeroepen door de koning om te gaan vechten, om land te bevrijden. De vrouw beloofd altijd op hem te wachten. Wanneer hij naar het front vertrekt staat de vrouw net zolang bij de bocht in de weg tot ze hem langzaam uit het zicht ziet verdwijnen.
Iedere dag een uur voor zonsondergang keert ze terug en kijkt uit in de verte met hoop en verlangen in haar hart. Wanneer het donker wordt gaat ze weer naar hun kleine huisje terug. Dagen worden weken, weken worden maanden en daarna jaren, steeds eerder gaat ze naar de bocht in de weg kijkt zij uit in de verte of ze haar geliefde misschien ziet naderen, steeds meer tranen verliest zij om haar gemis. Op een dag keert ze helemaal niet meer terug naar haar huisje. Haar tranen voeden de bodem met verdriet. Na jaren van eenzaamheid en verdriet om haar geliefde Verstijfd ze langzaam en groeien er wortels uit haar voeten, takken uit haar handen en hoofd en veranderd ze langzaam in een boom. Wanneer de Oorlog na vele jaren voorbij is keert haar geliefde terug als oud man. Hun huisje is koud en verlaten. Hij roept zijn lieve vrouw keer op keer en zoekt overal, maar nergens is ze te bekennen. Teleurgesteld en verdrietig vertrekt de oude man.
Wanneer hij de oude boom in de bocht van de weg passeert denkt hij in de stam even een bekend gezicht te zien. Hij haalt zijn schouders op en loopt verdrietig door. Een dikke druppel hars rolt via de stam naar beneden wanneer de oude man in de verte verdwijnt.

Sprookjes vertellen verhalen en geven een boodschap Dit sprookje verteld het verhaal van liefde en trouw, verdriet en eenzaamheid, gemis en verlies. Maar ook niet kunnen loslaten waardoor je niet alleen jezelf verliest maar ook de ander..

HEAVY CLOUD

WHITE COLLAR 

LACEFACE

GOTHIC PURITY

EVA

GOBLET OF LIFE

KIEM VAN DE GEDACHTEN SERIE

ANCIENT SPARTAN 

ROOTS AND SKYLINE DREAMS

4 april, 2018