Nieuws

22 MAART T/M 14 APRIL 2024 LIVING THE GLASS AGE DUTCH GLASS BIENALLE

Tijdens de eerste Nederlandse glas Biënnale tonen 28 vooraanstaande Nederlandse glaskunstenaars hun werk. Een fantastisch evenement en geweldig dat Jacky Geurts met haar werk daar bij kan zijn!

De organisatie:
“Met deze biënnale willen we glas in de kunst een platform bieden. In Nederland zijn er relatief weinig podia voor specifiek glas in de kunst, maar wij willen daar verandering in brengen.

We geloven dat beeldende kunst met glas meer de aandacht verdient van het brede kunstminnende, nieuwsgierige publiek. Het materiaal glas heeft unieke en fascinerende eigenschappen die in de beeldende kunst van toegevoegde waarde zijn.

Living the Glass Age zet samen met 28 professionele kunstenaars de toepassing van glas in de kunst breder op de kaart. Living the Glass Age deelt ook kennis en vergroot het bewustzijn van de technieken en processen die bij het maken van objecten van glas komen kijken. Door een VERDIEPEND PROGRAMMA met lezingen, demonstraties, performances, rondleidingen en een workshop aan te bieden, willen we mensen inspireren en enthousiasmeren om zelf de wereld van glas te verkennen.”

Ook Jacky Geurt zal tijdens deze Biënnale haar werk tonen.

Locatie:
Kapel van het Eemklooster
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Voor meer informatie over tickets toegangstijden en de agenda van het verdiepend programma ga naar de website van LIVING THE GLASS AGE