Nieuws

23 november 2023 t/m 7 januari 2024 Glas in Beeld

Jacky Geurts werkte samen met fotografe Rina Herder voor deze baanbrekende exposite. Wij zijn trots ons werk samen met nog 13 andere teams hier te mogen laten zien.
Glas in Beeld, een expositie over hedendaagse glaskunst en de werkprocessen die daarachter schuilgaan. 14 in Nederland gevestigde glaskunstenaars zijn gekoppeld aan 14 fotografen, zo ontstaan er 14 projecten. Elk project stelt het werkproces van de glaskunstenaar centraal, in de eigen stijl van de fotograaf.

De glaskunstenaars gebruiken uiteenlopende ambachtelijke en artistieke technieken zoals glasblazen aan de oven, glas in lood, glasbewerking d.m.v. een brander, brandschilderen, graveren en pâte de verre (glaspasta). De gebruikte glastechnieken kennen allen een eeuwenoude geschiedenis.

Voor deze expositie ging Jacky Geurts een samenwerking aan met fotografe Rina Herder. Waarbij Rina de werkzaamheden die vooraf gaan aan de kunstwerken van Jacky Geurts in beeld bracht.

Bij de expositie worden lezingen en korte workshops geprogrammeerd die de achtergrond van hedendaagse glaskunst belichten. Deze cross-over expositie biedt een kennismaking met hedendaagse glaskunst, de werkprocessen die erachter schuilgaan en met haar makers.

Opening: Zaterdag 25 November om 15.00 uur
Locatie: Rietveldpaviljoen Zonnehof 8 3811 ND Amersfoort
Openingstijden: Donderdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00 uur
Entree: Volwassenen: € 5,- (inclusief 1x koffie/thee)
Jongeren t/m 18 jaar | Vrienden 033fotostad: gratis
Museumkaart is niet van toepassing.
Meer info voor uw bezoek: 033 fotostad